Български гражданин, издирван в Германия за измама, ще остане  под

...
</TD
>Български гражданин, издирван в Германия за измама, ще остане  под
Коментари Харесай

Домашен арест за българин, издирван за измама в Германия

Български жител, търсен в Германия за машинация, ще остане  под домакински арест до произнасянето на съда по искане за допускане на Европейската заповед за арест и предаването му немските управляващи.

С определение от през днешния ден Апелативен съд – Бургас анулира мярката за неотклонение “задържане под стража “, взета по отношение на Иван П. от Окръжен съд – Бургас и постанови втората по степен на тежест мярка за процесуална насила " домакински арест “.

В Европейска заповед за арест (ЕЗА), издадена от Районен съд в гр. Бамберг, се желае предаване на българския жител на немските правосъдни управляващи за осъществяване на наказателно гонене, формирано за действие - " машинация, осъществена от проведена незаконна група при практикуване на стопанска активност, в изискванията на действителна цялост от тринадесет обособени действия “, наказуемо с оптимален период от 15 години отнемане от независимост по Наказателен кодекс на Федерална Република Германия. Посочени са условия, при които са осъществени закононарушенията, в това число персоналното присъединяване на желаното лице, работещо като " задържащ сътрудник на привлечени клиенти в колцентър “, броя на осъществените с осъществените с негово подпомагане 13 вноски на обща стойност 121 492,28 EUR и опит за реализиране на две вноски на стойност 50 000 EUR.

По форма и наличие Европейската заповед за арест дава отговор на условията на българския Закон за екстрадицията и европейската заповед за арест.

Целта на избраната в това производството мярка за неотклонение е да се обезпечи присъединяване на лицето в производството по ЕЗА.

Според въззивния състав само високата съответна тежест на разследваното закононарушение, която би могла да се яви претекст за отклонение от производството по ЕЗА, не е задоволителна за използване на мярка за неотклонение " задържане под стража “. Тази мярка съдът смята за несъобразена с личността на  желаното лице. То е с чисто правосъдно минало, липсват данни за други противообществени прояви, което го характеризира като персона с ниска степен на социална заплаха. Има трайно местожителство в страната и града, където е открит. Липсват и данни да се е укривал, знаейки за воденото във Федерална Република Германия наказателно произвеждане и екстрадиционни производства против негови сътрудници. Бил открит и арестуван на същата дата, на която са получени материалите от профилираното оперативно звено в Дирекция " Международно оперативно полицейско съдействие " на Министерство на вътрешните работи.

Втората инстанция е решила, че към сегашния миг изцяло задоволителна за угаждане на задачите на екстрадиционното произвеждане, би била мярка за неотклонение " домакински арест “ при дейно приложено електронно наблюдаване.

Тази мярка, която въпреки и с по – невисок ограничаващ интензитет, в задоволителна степен ще му попречи да се укрие, без това да сътвори процесуални спънки за естественото протичане на производството по ЕЗА, като се подсигурява публичния интерес.

Определението на Апелативен съд – Бургас е дефинитивно.
Източник: burgas24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР